Käyttöehdot

Suomen Kiinteistödata Oyn ohjelmistojen käyttöehdot

Suomen Kiinteistödata Oyn digitaalisten tuotteiden tilaus tarjoaa käyttäjille työkaluja taloyhtiön tiedonhallintaan sekä asukasviestintään.

Kirjautumalla Suomen Kiinteistödata Oy:n ohjelmistoon käyttäjä sitoutuu seuraaviin käyttöehtoihin (”käyttöehdot”). Kaikkiin Suomen Kiinteistödatan digitaalisiin tuotteisiin tai niiden osiin viitataan tästä lähtien tässä sopimuksessa nimellä ”ohjelmisto”.

1. Ohjelmiston tilaus

1.1. Ohjelmiston tilaus jatkuu 6 kuukauden jaksoissa, kunnes tilausta ei enää jatketa. Ohjelmiston käyttö edellyttää verkkoyhteyttä ja modernia verkkoselainta.

1.2. Saatamme tarjota erilaisia tilaussopimuksia, mukaan lukien kolmansien osapuolien omien tuotteidensa ja palveluidensa tarjoamisen yhteydessä tarjoamat kampanjasopimukset tai -jäsenyydet. Jotkin tilaussopimukset voivat sisältää poikkeavia ehtoja ja rajoituksia, joista ilmoitetaan rekisteröityessäsi palveluun tai muun saatavillasi olevan viestinnän kautta.

2. Ilmainen kokeilu

2.1. Ohjelmiston tilaus alkaa ilmaisella kokeilulla. Tilaukseen kuuluvan ilmaisen kokeilujakson kesto on yksi kuukausi tai muu rekisteröitymisen aikana määritetty aika. Ilmainen kokeilu antaa uusille ja tietyille vanhoille käyttäjille mahdollisuuden kokeilla palvelua. Ilmaisen kokeilun käyttäminen ei velvoita tuotteen tilauksen maksulliseen jatkamiseen.

2.2. Suomen Kiinteistödata myöntää oikeuden ilmaiseen kokeiluun oman harkintansa mukaan ja voi rajoittaa ilmaisen kokeilun käyttöä tai kestoa väärinkäytön estämiseksi. Pidätämme oikeuden keskeyttää ilmaisen kokeilun ja tilin käytön, jos ilmenee, että et ole oikeutettu ilmaiseen kokeiluun. Jos edustamallasi yhtiöllä on tai on äskettäin ollut Suomen Kiinteistödatan tuotteiden tilaus, et ole oikeutettu ilmaiseen kokeiluun. Oikeus ilmaiseen kokeiluun voidaan määrittää esimerkiksi nykyisen tai vanhan tilauksen kanssa käytettyjen tilitietojen avulla. Muiden tarjousten yhteydessä saatetaan soveltaa rajoituksia.

2.3. Suomen Kiinteistödata ottaa yhteyttä ilmaisen kokeilujakson päättyessä rekisteröitymisen yhteydessä ilmoittamaanne sähköpostiosoitteeseen ellet ilmoita tilauksen peruuttamisesta tilausta ennen kokeilujakson päättymistä. Mikäli emme saa yhteyttä käyttäjään tai käyttäjä ilmoittaa tilauksen päättämisestä, Suomen Kiinteistödata poistaa kaiken ohjelmistoon syötetyn sisällön ja sulkee tilin pysyvästi 30 päivän kuluessa kuluessa ilmaisen kokeilujakson päättymisestä.

3. Laskutus ja peruutus

3.1. Laskutusjakso. Suomen Kiinteistödatan ohjelmistomaksu ja muut palvelun käyttöön liittyvät veloitukset, kuten verot ja mahdolliset käsittelymaksut, laskutetaan 6 kuukauden välein käyttäen laskutuspäivänä kalenteripäivää, joka vastaa maksullisen tilauksen alkamispäivää. Laskutuspäivä saattaa muuttua esimerkiksi, jos maksullinen tilaus alkaa kalenteripäivänä, jota ei ole kaikissa kuukausissa.

3.2. Maksutavat. Suomen Kiinteistödatan ohjelmistoa käyttääksesi sinun täytyy ilmoittaa meille laskutusosoite. Voit päivittää laskutusosoitteen lähettämällä sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@kiinteistodata.fi. Suomen Kiinteistödata toimittaa eritellyn laskun pdf-tiedostomuodossa sähköpostilla ellei erikseen ole muuta sovittu.

3.3. Peruutus. Voit peruuttaa Suomen Kiinteistödatan ohjelmistotilauksen milloin tahansa. Sinulla on pääsy Suomen Kiinteistödatan ohjelmistoon ja palveluihin meneillä olevan 6 kuukauden laskutusjakson loppuun asti. Lainsäädännön sallimissa rajoissa maksuja ei palauteta, eikä kokonaan tai osittain käytettyjä tilauskuukausia hyvitetä. Jos haluat peruuttaa tilauksen, lähetä sähköpostiviesti osoitteeseen asiakaspalvelu@kiinteistodata.fi. Palveluiden tilaus katsotaan peruutetuksi myös mikäli toimittamaamme laskua ei makseta ja emme saa vastausta laskutusjakson lopussa tapahtuvaan yhteydenottoomme. Palvelut ja ohjelmisto ovat käytettävissä 30 päivää toimitetun laskun eräpäivästä, jonka jälkeen kaikki ohjelmistoon tallennettu sisältö ja käyttäjätilit poistetaan pysyvästi mikäli laskua ei ole maksettu.

3.4. Hinta- ja tilaussopimusmuutokset. Suomen Kiinteistödata saattaa muuttaa tilaussopimuksia ja palvelun hintaa ajoittain. Kaikki hinta- ja tilaussopimusmuutokset koskevat sinua aikaisintaan 30 päivän kuluttua sinulle lähetettävästä ilmoituksesta.

4. Suomen Kiinteistödata ohjelmisto

4.1. Hyväksyt, että käytät Suomen Kiinteistödatan ohjelmistoa, mukaan lukien kaikki siihen liittyvät ominaisuudet ja toiminnallisuudet, kaikkien soveltuvien lakien, sääntöjen ja määräysten mukaisesti sekä muiden palvelun käyttöön tai sisältöön kohdistuvien rajoitusten mukaisesti. Sitoudut siihen, että et käytä mitään robottia, spideriä, scraperia tai muuta automaattista tapaa päästäksesi Suomen Kiinteistödatan ohjelmistoon; et pura, takaisinmallinna, hajota mitään ohjelmistoa tai muita tuotteita tai prosesseja, jotka ovat käytettävissä Suomen Kiinteistödatan -ohjelmiston kautta, et lisää mitään koodia tai tuotetta tai manipuloi Suomen Kiinteistödatan -ohjelmiston sisältöä millään tavoin; etkä käytä tiedonlouhintaa, tiedonkeruuta tai tiedonpoimintaa. Lisäksi sitoudut siihen, ettet lähetä, postita, lähetä sähköpostia tai muuten toimita mitään aineistoa, joka on tarkoitettu keskeyttämään, tuhoamaan tai rajoittamaan minkään Suomen Kiinteistödataan liittyvän ohjelmiston tai laitteiston tai telekommunikaatiovälineen toiminnallisuutta. Tällaisiin luetaan ohjelmistovirukset tai muut sovellukset, tiedostot tai ohjelmat. Saatamme estää tai rajoittaa ohjelmiston käyttöäsi, jos rikot näitä käyttöehtoja tai käytät palvelua laittomasti tai vilpillisesti.

4.2. Hyväksyt, että olet käyttäjänä itse vastuussa Suomen Kiinteistödatan ohjelmistoon tallentamasi sisällön oikeellisuudesta ja laillisuudesta. Sitoudut noudattamaan tekijänoikeuksia kaiken järjestelmään lisäämäsi sisällön suhteen.

4.3. Suomen Kiinteistödatan ohjelmiston käytössä ainoa tuettu selain on Chrome. Ohjelmistoa pyritään kehittämään siten, että se toimii myös muilla moderneilla web-selaimilla. Ominaisuuksien toimimattomuus muilla kuin Chrome-selaimella ei ole peruste kuukausimaksun hyvitykseen.

4.4. Suomen Kiinteistödata -ohjelmistoa päivitetään jatkuvasti. Ohjelmiston ominaisuudet ja ulkoasu voivat muuttua laskutuskauden aikana. Vain merkittävät heikennykset ohjelmiston ominaisuuksiin ovat peruste kuukausimaksun hyvitykselle.

4.5. Suomen Kiinteistödata Oy ei vastaa kolmansista osapuolista johtuvista tietojen katoamisesta. Hallintapaneeliin syötetyt tiedot varmuuskopioidaan kerran vuorokaudessa ja kadonneet tiedot voidaan palauttaa erikseen sovittavaa korvausta vastaan.

4.6. Suomen Kiinteistödata pidättää oikeuden ottaa haltuunsa kohteen/taloyhtiön kaiken ohjelmistoon lisätyn sisällön ja siirtää sen uudelle asiakkaalle esimerkiksi kohteen isännöitsijätoimiston vaihtuessa.

4.7. Suomen Kiinteistödata pidättää oikeuden ottaa haltuunsa ohjelmistoon lisätyn huoltoyhtiön käyttäjätunnuksen ja siirtää sen yleiseen huoltoyhtiörekisteriin. Huoltoyhtiörekisterissä olevat huoltoyhtiöt ovat myös muiden asiakkaiden käytettävissä.

4.8. Suomen Kiinteistödatan ohjelmistossa saattaa ilmetä ajoittain käyttökatkoja. Alle 2 tuntia yhtäjaksoisesti kestävät käyttökatkot eivät oikeuta kuukausimaksun hyvitykseen. Yli 2 tunnin yhtäjaksoisista käyttökatkoista voidaan myöntää hyvitys ohjelmiston kuukausimaksuun. Hyvityksen määrä on kuitenkin enintään 100% sen kuukauden kuukausimaksusta, johon käyttökatko ajoittuu. Yöaikaan (klo 24 - 08) palvelussa voidaan suorittaa pitkäkestoisia päivitystoimia, joiden aikana Suomen Kiinteistödatan palvelut eivät ole käytettävissä. Yöaikaiset käyttökatkot eivät oikeuta kuukausimaksun hyvitykseen.

4.9. Suomen Kiinteistödata Oy voi käyttää edustamasi yrityksen nimeä ja logoa asiakasreferenssinä internetsivuillaan. Voit kieltää nimen ja logon käyttämisen ottamalla yhteyttä Suomen Kiinteistödataan.

5. Salasanat ja tilien käyttöoikeudet

5.1. Käyttäjä, joka on luonut asiakkuustilin sekä käyttää ja hallitsee asiakkuustiliä Admin-käyttäjänä, on vastuussa kaikesta kyseisen tilin kautta tapahtuvasta toiminnasta. Säilyttääkseen tilin hallinnassaan ja estääkseen muita käyttämästä tiliä, tilinhaltijan tulee huolehtia niiden laitteiden hallinnasta, jolla ohjelmistoa käytetään. Käyttäjä ei saa paljastaa tilin salasanaa kenellekkään. Olet vastuussa siitä, että pidät ajan tasalla ja totuudenmukaisina ne tiedot, jotka toimitat meille tiliisi liittyen. Voimme peruuttaa tai jäädyttää tilisi suojellaksemme sinua, Suomen Kiinteistödataa tai yhteistyökumpppaneitamme identiteettivarkaudelta tai muulta vilpilliseltä toiminnalta.

5.2. Käyttäjä, joka luo järjestelmän kautta käyttäjätilejä eri käyttäjäryhmille, on vastuussa kaikesta luotujen käyttäjätilien kautta kautta tapahtuvasta toiminnasta. Tilit luoneen käyttäjän vastuu siirtyy uudelle käyttäjälle, kun tilin käyttäjätunnus on toimitettu sille henkilölle, jonka käyttöön ne on tarkoitettu ja henkilö on vaihtanut tilin salasanan.

6. Muut ehdot

6.1. Sovellettava laki. Näihin käyttöehtoihin pätevät ja ne on laadittu Suomen lakien mukaisesti.

6.2. Asiakastuki. Lisätietoja palvelustamme ja sen ominaisuuksista sekä ohjelmiston käyttöohjeita on Suomen Kiinteistödatan verkkosivustolta löytyvässä ohjekeskuksessa. Suomen Kiinteistödata tarjoaa asiakkailleen sähköpostituen osoitteessa asiakaspalvelu@kiinteistodata.fi. Isännöitsijätoimistoille tarjoamme myös puhelintuen.

6.3. Voimassaolo. Jos jonkun määräyksen tai joidenkin määräysten näissä käyttöehdoissa katsotaan olevan pätemätön, laiton tai täytäntöönpanokelvoton, muiden määräysten päteminen, laillisuus ja täytäntöönpanokelpoisuus eivät muutu tai heikenny ja ne pysyvät täysin voimassa.

6.4. Käyttöehtojen muutokset. Suomen Kiinteistödata pidättää oikeuden aika ajoin muuttaa näitä käyttöehtoja. Ilmoitamme sinulle vähintään 30 päivää ennen kuin tällaiset muutokset tulevat kohdallasi voimaan.

6.5. Sähköinen viestintä. Lähetämme sinulle tiliisi liittyviä tietoja (esim. laskuja, salasana- tai maksutapamuutoksia, vahvistusviestejä ja ilmoituksia) vain sähköisessä muodossa, esimerkiksi sähköpostitse rekisteröitymisprosessin aikana antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Nämä käyttöehdot on päivitetty 30.8.2018.